Varga es fia pinceszet

Borainkról

Boraink

Móri Chardonnay

A móri Varga&Fia pincészet száraz fehér bora.

Könnyedségének és gyümölcsös ízének köszönhetően vált a világon általánosan kedveltté. Világfajta, de mindig magában hordozza a vidéknek megfelelő karaktert. Móron 2011-ben déligyümölcsökre emlékeztető illatok, harmonikus savérzet és zamat teszik egyedivé.
Fogyasztását 12–14 ̊C-ra hűtve ajánljuk. 

Alk.: 13,0%vol 

 

Móri Chardonnay-Királyleányka

A móri Varga&Fia pincészet félédes fehér bora.

Mikor egy erdélyi magyar és egy világfajta egymásra talál. Könnyed, friss, elegáns. Édes érzés a mindennapokban.
Fogyasztását 12–14 ̊C-on ajánljuk. 

Alk.: 11,5%vol 

 

Móri Ezerjó

A móri Varga&Fia pincészet száraz fehér bora.

A Móri borvidék meghatározó fajtája. Nevében hordozza, ízével életre kelti a vidék hangulatát: jellemzően tüzes, élénk savú, de a palackos érlelésnek köszönhetően kerek, harmonikus, testes bor.
Fogyasztását 12–14 ̊C-on ajánljuk. 

Alk.: 12,5%vol 

Móri Ezerjó Barrique

A móri Varga&Fia pincészet száraz fehérbora.

Az ezerjó markáns savait pár hónapos kisfahordós érlelés kerekìti le, a bor illatához vaníliás jegyeket csempészve. A különlegesebb ízeket kedvelőknek ajánljuk, 16-17 ̊C-ra hűtve.

Al.: 12,0%vol

Móri Ezerjó Selection

Eme késői szüretelésű bor készítéséhez csak a legmagasabb minőségű szőlőszemek kerültek feldolgozásra. Aranyló színű, illatában enyhén dohánylevélre, aszalt gyümölcsökre emlékeztető bor, mely testességével, érleltségével meg- mutatja az ezerjó fajta igazi nagyságát.
Fogyasztását 10–12 ̊C-on desszertekhez ajánljuk.

Alk.: 10,0%vol 

Móri Irsai Olivér

A móri Varga&Fia pincészet száraz fehérbora.

Fiatalos megjelenésű, diszkrét, mégis fajtajelleges muskotályos illat- és ízvilág jellemzi a 2011-es évjáratú száraz Irsainkat. Könnyed savaival nemcsak ételek kiváló társa lehet, de egy baráti beszélgetés kísérője is.
Fogyasztását 12–14 ̊C-on ajánljuk. 

Alk.: 12,0%vol 

Móri Irsai Olivér

A móri Varga&Fia pincészet félédes fehérbora.

Intenzív, muskotályos illat, frissesség, üdeség jellemzi 2011-ben pincészetünk félédes Irsai Olivér borát. A termőhelyi adottságoknak köszönhetően félédes borként is harmonikus, kiegyensúlyozott savakkal rendelkezik.
Fogyasztását 12–14 ̊C-ra hűtve ajánljuk. 

Alk.: 11,5%vol 

Móri Királyleányka

A móri Varga&Fia pincészet száraz fehér bora.

A Móri borvidék jellegzetessége, igazi hungarikum. Kerek savakkal rendelkező, harmonikus, könnyed bor. Illata virágokra emlékeztető, enyhén muskotályos, ízében a királyleányka szőlő zamata dominál.
Fogyasztását 12–14 ̊C-ra hűtve ajánljuk. 

Alk.: 12,0%vol 

Móri Tramini

A móri Varga&Fia pincészet félédes fehér bora.

Aranysárga színű, fajtára jellemző, fűszeres illatokkal bíró bor. Lágy karakterű savai, testessége, intenzív zamata kellemes harmóniában egyesülnek. Édes ételek,desszertek kíváló kísérője.
Fogyasztását 14–16 ̊C-on ajánljuk. 

Alk.: 11,0%vol 

Pinot Blanc

A móri Varga&Fia pincészet félszáraz fehér bora.

Elegáns megjelenésű, testes, félszáraz fehérbor. Illatában érett, határozott, de nem tolakodó.
Telt ízét a cseppnyi fűszeresség és a jól beérett szőlőből származó természetes maradékcukor tartalom teszi igazán teljessé. Korlátozott mennyiségben, kis palackszámban forgalomba hozott kézműves bor.
Fogyasztását 14–16 ̊C-on ajánljuk. 

Alk.: 12,5%vol 

Rajnai Rizling

A móri Varga&Fia pincészet száraz fehér bora.

Csak a legjobb évjáratokban készítünk bort eme szőlőfajtából. Illatában grapefruitot idéző zamatos bor, mely tüzességének, testességének és savainak köszönhetően az elkövetkező években még nemesebbé válhat.
Fogyasztását 16 ̊C-ra hűtve ajánljuk. 

Alk.: 13,0%vol